Emrulgazi Ortaokulu

WEB https://emrulgaziortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Akmescit Mahallesi 87029. Sokak Numara 10 Emirgazi/Konya
VİZYON : Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir. Sadece bu kentin değil, Türkiye´nin en başarılı okullarından biri olmaktır.
MİSYON : Karşılaştığı sorunlara akılcı çözümler üreten,hür ve demokratik düşünen,bilimsel metotlarla eğitilmiş ,çağdaş düşünce yapısına sahip,yaratıcı,bilinçli ve kendine güvenen bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Kütüphane Kitap Sayısı :2014
Öğretim Şekli :normal öğretim
Saatler : 08:35-11:45 13:00-15:20
Yabancı Dil : İngilizce, Arapça
Isınma : kalorifer
Servis : Taşımalı öğrenci servisi vardır.
Ulaşım : Öğretmenlerimizin bir kısmı Ereğli merkezde bir kısmı da Emirgazi ilçe merkezinde kalmaktadır. Öğretmenlerimiz için Ereğli´ye özel öğretmen servisi bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri : Emirgazi/ Merkez
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Emirgazi İlçe Merkezinde olup Ereğli merkeze 65, Konya merkeze 140 km uzaklıktadır. Ayrıca sınır il olan Aksaray il merkezine de 65 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : okul içi ve ilçe okullar arası çeşitli dallarda müsabakalar düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler : Sıfır Atık kütüphanemiz mevcuttur.
Proje Çalışmaları : eTwinning, tübitak